torsdag 9. oktober 2008

300-klubben i Mekkeklubben

Av S. Pettersen (HMS ansvarlig)



Det er ingen overdrivelse å si at Svenska Aeroplan AB (Saab) er like traust som svensker er kjedelige. Men at Saab er konstruert og sydd sammen av trauste og nøysomme svensker gjør den også like solid som en klypetang fra Biltema.



Bilen til Stian, en Saab 900 SE (E=Extended) ’96 modell, er et levende bevis på påstanden. Den har nå passert 300 000 km og av de kilometerne er cirka 50 000 kjørt på grusveier i Lurdalen, på Blefjell, på Skrim og likninde griskgrendte områder.

”Det er kanskje ikke så dumt å fly driftssikker Jas Gripen fra Saab den dagen russerne ikke nøyer seg med engelske fotballklubber” sier Stian på telefon til redaksjonen.

På grunn av en ekstremt sportslig senkeprofil har 3 eksosanlegg løsna på humpete grusveier, men til gjengjeld trekker den på framhjula som Traktoren Provenzano. ”Jeg vil oppfordre alle andre i Mekkeklubben avdeling Oslo og avdeling Kongsberg til å dele sine erfaringer med motorkjøretøy som har passert 300’ ” sier han. Alle dere andre som ikke er med i 300-klubben i Mekkeklubben kan gjøre et varp blant 1013 biler til salgs på
finn.no
med kilometerstand større enn 300’.




Til sist en liten tankevekker:
Saab ivaretar HMS’en gjennom lavt dreiemoment (det er ikke sånn at den kun tenner på 3 sylindre). Husk, det er farten som dreper!

Ingen kommentarer: